Lekker snoepen van je eigengemaakte schuimkoekjes. Lees hoe je ze maakt.
Dit heb je ervoor nodig
- 1 eiwit (dit krijg je door een ei te splitsen in een dooier en een eiwit)
- 50 gram poedersuiker
Zo maak je de koekjes
- Verwarm de oven tot 110 graden.
- Het eiwit klop je met een garde of een mixer tot het een schuimige, stijve massa wordt. Wanneer je de garde uit het eiwit haalt en je ziet een “piekje” ervan overeind blijven staan, is het stijf genoeg.
- Vervolgens roer je beetje bij beetje de poedersuiker erdoor. Doe dit totdat alle suiker er goed doorgeroerd is.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Neem met een theelepeltje wat van het mengsel en leg dit als een bolletje op het bakpapier. Doe dit ook met de rest van het mengsel.
- Doe de bakplaat in de oven en bak de schuimkoekjes 45 minuten.
- Laat ze daarna 15 minuten afkoelen voordat je ze op gaat smullen!
Door wat levensmiddelenkleurstof aan het mengsel toe te voegen, krijg je heel kleurrijke koekjes.