Gelezen in de Sinterklaasfeest flyer van OJS de Zevensprong: je eigen schuimpjes maken. Leuk om bijvoorbeeld samen met je ouders te doen!
Wat heb je nodig?
- 3 eieren
- 300 gram poedersuiker
- een paar druppels citroensap
- een zakje vanillesuiker
- poedersuiker
- een kom
- een mixer
stap1
Voordat je echt begint … verwarm de oven voor op zo’n 100 – 120 graden en zorg ervoor dat de kom en de mixer vetvrij zijn. Dat laatste gaat goed met azijn en keukenpapier.
stap 2
Splits het eigeel en het eiwit. Het eigeel heb je niet meer nodig. Zorg er wel voor dat er geen eigeel in het eiwit zit, anders zakt het eiwitmengsel later in. Klop de eiwitten in een schone kom stijf met een mixer. Als je de kom op zijn kop kunt houden zonder dat de inhoud eruit valt, dan is het goed.
stap 3
Zeef twee eetlepels poedersuiker in de kom en mix het geheel nog een minuutje. Schep daarna de rest van de poedersuiker en de vanillesuiker erbij tijdens het mixen.
stap 4
Vet de bakplaat van de oven in en schep er kleine hoopjes van het schuim op. Je kunt hiervoor ook een spuitzak gebruiken. Probeer de schuimhoopjes even groot te maken.
stap 5
Bak de schuimpjes tenslotte ongeveer twee uur lang in de voorverwarmde oven. Na het bakken laat je de schuimpjes afkoelen.
Klaar!