2 Apr
2013
Leuk om te maken voor je verjaardag, een chocoladetaart met marsepeinen varkentjes.
Wat heb je nodig?
- een taart of cake. Je kan de taart zelf bakken, maar supermarkten verkopen ook kant-en-klare taartbodems. Bij de AH bijvoorbeeld scoor je er eentje van drie laagjes.
- 2 repen chocola van 200 gram
- een bekertje slagroom (250 ml)
- vulling voor de taart, bijvoorbeeld jam of slagroom
- 1 of 2 zakken met mini KitKats
- 1 pakje (250 gram) lichtroze marsepein of fondant
- een taartzaag of een groot mes
- een satéprikker voor het prikken van de oogjes van de biggetjes
- een feestelijk lint
- een schaal om de taart op te zetten
Hoe maak je het?
- Voordat je aan de taart begint maak je alvast de biggetjes. Gewoon de marsepein of fondant platrollen en daarna de varkentjes boetseren. Check de voorbeelden.
- Doe de slagroom in een pannetje en zet de pan op een laag vuur (net niet laten koken). Breek de reep chocola in blokjes terwijl je de slagroom roert.
- Als de slagroom bijna kookt zet je het vuur uit en roer je de blokjes chocola er doorheen.
- Hierna goed blijven roeren totdat je een gladde massa hebt.
- Laat het mengsel van chocolade en slagroom afkoelen en indikken. Af en toe roeren.
- Terwijl het chocolademengels afkoelt snij je de taartvorm in twee of drie lagen. Hierna kun je de taart vullen met een vulling naar keuze.
- Breek de KitKats in tweeeën en leg ze klaar. Je hebt er een heleboel nodig.
- Als het chocolademengsel opgestijfd is – ongeveer zo vloeibaar als vla – dan kun je de bovenkant en de zijkanten ermee insmeren. Gebruik hiervoor een spatel of gewoon de platte kant van een mes.
- Nadat de taart rondom is ingesmeerd met chcolade plak je de KitKats er rechtop tegenaan. Let op, dit kan best een lastig klusje zijn, Zet de KitKats een heel klein schuin als ze niet goed rechtop willen blijven staan.
- Als je de hele taart ommuurd hebt met KitKats doe je er een lint omheen. Dat staat niet alleen feestelijk, maar helpt ook om te voorkomen dat de KitKats scheef zakken.
- Tenslotte leg je de biggetjes bovenop de taart. In de modder voelen ze zich thuis.
Je bent klaar. Het resultaat is een grappige ‘varkentjes in de modder’ taart. Eet smakelijk!